Cser Ferenc-Darai Lajos: EURÓPA MI VAGYUNK II.

Cser Ferenc-Darai Lajos: EURÓPA MI VAGYUNK II.
Kiadó: Fríg Kiadó
Szerző: Cser Ferenc 
Cikkszám: Könyv
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,700Ft 2,295Ft
Db:       

A borító hátoldaláról:

    Nagy adósságok és hazugságok jellemzik a magyar őstörténeti kutatást. E tanulmány – a maga módján – szeretne hozzájárulni e helyzet orvoslásához. Kiindulás az újkőkori forradalom hiánya. Helyére állítjuk a megelőző több százezer éves folyamatos fejlődést a Kárpátoktól a Kaukázusig és a Pireneusokig, s az írás, a gondolkodás és az emberi megjelenés mai fejlettségi szintet megüthető jelenlétét ugyanakkortól.
    A régmúlt nem üres, teljesítményei visszakövetkeztethetők. Például tulajdonságai olyan, ma is elemezhető őskori emlékké nagyítják nyelvünket, s a benne máig őrződő, korai elõdeink gondolkodását, amely mellett eltörpül minden véletlenül megmaradt tárgyi alkotás.

Fülszöveg:

  Miként, hol és mióta vagyunk? Hogyan pontosítható az eddigi pontatlan időrend a jégkorszakokkal? Milyen volt az ősember gazdag élete a Kárpát-medencében? Melyek voltak a Kárpát-medence felsõ- és átmeneti- kõkori mûveltségei? Melyek a Kárpát-medence újkőkorszaki mûveltségei? Hogyan alakultak Európa és a Kárpát-medence rézkori műveltségei? A Kárpát-medence bronzkori műveltségei? Miért nem vagyunk szkíták? Mi jellemzi a vaskorszakot a Kárpát-medencében? Hogyan szerepeltek a kelták és a dákok a Kárpát-medencében? Milyen volt a római és a szarmata korszak a Kárpát-medencében? Hunok vagyunk-e mindnyájan vagy nem? Hogyan érintette a népvándorlás kora a Kárpátmedence lakóit? Mit tettek az avarok a Kárpát-medencében? Milyen volt Árpád és hada? Voltak-e ‘honfoglaló’ törzsek’, vagy csak ‘vezérek’? Hogyan alakult a késõi időben ‘honfoglalásnak’ nevezett Kárpát-medencei magyar államszervezés? Miként fedi le a Szent Koronatan és az abszolutizmus érvényesülésének küzdelme a Kárpát- medence történetét?

Részletek
Szerző: Cser Ferenc-Darai Lajos
Kiadó: Fríg Kiadó
Oldalak száma: 272
ISBN: 978 963 9836 02 0
Kötés: ragasztott
Méret 16x23 cm
Megjelenés: 2000
KÖNYVEINK
Varga Csaba: LÁNYTÁR
1,280Ft 640Ft