Varga Csaba: LÁNYTÁR

Varga Csaba: LÁNYTÁR
Kiadó: Fríg Kiadó
Szerző: Varga Csaba 
Cikkszám: Könyv
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,280Ft 640Ft
Db:       

   "A nagy kackiás bajszú, kiváló animációs filmrendező, Varga Csaba maga írta-illusztrálta "Lánytár" kötetének versei gyerekverseknek álcázott filozofálgatások, illusztrációi pedig, a híres szürrealista festők, felnőtt-gyerekek, Miró és Klee világát is idéző rajzok, keresetlenül emlékeztetnek gyerekrajzokra, így mélységes empátiával elrejtve a szerzőt., aki a kötetbe fűzött utolsó, üres, érdekes faktúrájú "újrapapír" oldalak elé ezt írta: "Nagyon jól lehet rajzolni ezekre a lapokra. Egy könyv, amibe "firkálni" lehet, egy kreatív kötet – a kreativitásnak. (Molnár József)

   "Ezek az artisztikus oldalak pontosan azt kínálják, amit a most divatos, sokszor giccsbe hajló gyerekkönyv-illusztrációk nem – nevezetesen, hogy szabadon hagyják a fantáziát. Hogy ez miért fontos? Azért, hogy létrejöhessenek a nézegetés közben a belső képek. Varga Csaba lapozgatója ilyen könyv. Mindenképpen ajánlanám nemcsak gyerekeknek, hanem gyerekek környezetében élő embereknek, elsősorban szülőknek, papáknak, mamáknak, óvó néniknek és tanítóknak. De mindenkinek, aki nem akarja elfelejteni, milyen volt gyereknek lenni." (Schäffer Erzsébet)

  "E kis könyvem számomra meghökkentő pályát futott be. Rózsa Pál zeneszerző komolyzenei dalciklust írt verseiből, tudomásom van arról, hogy egy, gyerekverseket előadó zenekar is megzenésített belőle, néha visszahallom néhány vers gondolati ötletét. Több antikváriumban csak előjegyzésre kapható!! Még a MACI BOLT honlapjára is felkerült e kötet Mackó című verse, a hozzá tartozó rajzzal együtt. (A szerző)

Két versike a könyvből:

    A pöttyön-pötty pötty...

    Van, amikor a pöttyön lesz pötty,
    Majd ezen is pötty.
    Ez akkor a pöttyön-pötty pötty.

    Ha egy sárkány...

    Ha egy sárkány idejönne
    Nagyon meglepődnék!
    De nem félnék, hanem mindjárt
    Mindhét fejét szájonvágnám:
    Ugyanis nincs sárkány!

Részletek
Szerző: Varga Csaba
Kiadó: Fríg Kiadó
Oldalak száma: 54
ISBN: 963 03 9920 2
Kötés: cérnafűzött
Méret 17x24 cm
Megjelenés: 2000
KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK
KÖNYVEINK
Varga Csaba: LÁNYTÁR
1,280Ft 640Ft