Varga Csaba: JEL JEL JEL avagy az ABC 30.000 éves története

Varga Csaba: JEL JEL JEL avagy az ABC 30.000 éves története
Kiadó: Fríg Kiadó
Szerző: Varga Csaba 
Cikkszám: Könyv
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,600Ft 3,240Ft
Db:       

"..nem egy-kétezer, hanem több tízezer éves időutazásra indulunk akkor, amikor olvasni kezdjük ezt a könyvet. Rég meghalt, távoli ősök szólnak belőle hozzánk - s ígérem, könnyedén meg is értjük a szavukat." Varga Csaba

A legújabb szenzációs őskori írásleletek egyértelműen igazolják, hogy több, mint 30.000 évvel ezelőtt már létezett egy írásra használt jelsor (jelkészlet), s ez a jelkészlet formailag alig változván eljutott hozzánk is: belőle erednek az ABC NAGYBETŰI. Az ősi jelsor - melyet a szerző ős-ABC-nek nevezett el - elemi erővel és egyszerűséggel oldja meg az írástörténet kutatóinak asztalán 150-200 év óta egyre csak gyülemlő titkokat. Az ős-ABC és a vele való írásmód ismeretében világossá válik többek között, hogy hova tűntek a magánhangzók az egyiptomi írásból, miért olyan a sumér és a kínai írás, amilyen, stb. A leletek igazolják: a régi kultúrák mindig ugyanabból az egyetlen jelsorból, mégpedig az ős-ABC-ből kezdték felépíteni a saját"hivatalos" írásbeliségüket az utóbbi 30.000 esztendőben. Miért is kerestek volna másik jelsort, ha ez jó volt bárminek a leírására és ezt már megtanulták, s atyáik is ezt ismerték?

Az írástörténeti eredményeken túl a könyv további meglepetéssel is szolgál: a lascauxi barlang falain fennmaradt furcsa pötty-vonal jelek értelmét is megoldotta a szerző. Ezek a jelek nem mások, mint számok, amelyeket az olvasó is könnyedén tud majd olvasni a számjelzés egyszerű elvének megismerése után. S így derül ki, hogy az emberek 17.000 esztendővel már épp olyan természetességgel használták a nullát és a helyiértéket, ahogyan ma is használjuk őket.

A könyv csaknem 1000 ábrával segíti az olvasót.

"Varga Csaba könyve évszázados állóvízbe dob követ. A konstrukció, az elmélet olyan erejű, hogy mihamarabbi bekerülése a kérdéssel foglalkozók szellemi vérkeringésébe több, mint indokolt. Ettől kezdve pedig nyílt a játéktér: tessék megoldani a sok-sok nyitva hagyott kérdést, ha feltételük nyugtalanságot okoz!"   Z.Karvalics László, a történettudomány kandidátusa, egyetemi docens. 

"Varga Csaba e meglepő, új művéről sok szó esik majd az egész XXI. században - és azután is, sokáig. Ahogy más új földrészeket - ő a szellem régi, elfeledett világrészeit tárja fel. És megmutatja, hogy egyetlen szempillantás alatt megértjük őket, mintha visszaébrednénk egy régi álomba. Értjük a hatezer, a tízezer, a húszezer éves betűket és számokat is - gyorsabban, könnyebben, mint az első elemiben az első O betűt. Meglepő logikával ránk bizonyítja, hogy tudtunk írni már 30.000 évvel ezelőtt."  Diurnus 

Részletek
Szerző: Varga Csaba
Kiadó: Fríg Kiadó
Oldalak száma: 468
ISBN: 963 00 8460 0
Kötés: ragasztott
Megjelenés: 2000
KÖNYVEINK
Varga Csaba: LÁNYTÁR
1,280Ft 640Ft