Varga Csaba: HAR, avagy Európa 45.000 éves szellemi és nyelvi öröksége

Varga Csaba: HAR, avagy Európa 45.000 éves szellemi és nyelvi öröksége
Kiadó: Fríg Kiadó
Szerző: Varga Csaba 
Cikkszám: Könyv
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,900Ft 2,610Ft
Db:       

A borító hátoldaláról:

    A messzi kőkorban kitaláltak egy nyelvet, amely még ma is él: sok nyelv belőle vált kultúrnyelvvé. Alapja 20-nál is kevesebb olyan szó, amelyek mindegyike képet jelöl. Önmagában már az is izgalmas, hogy ezt a nyelvet tudományos célokra alkották meg akkoron.
    Varga Csabának, a kőkori műveltség kutatójának, többek között a „JEL JEL JEL“ című, nagy sikerű könyv alkotójának ez a legújabb műve az ősnyelv kitalálásáig vezet vissza bennünket. A szerző bemutatja azt is, hogy Európa mai nyelvei milyen sokat őriznek még ebből a legalább 45.000 évvel ezelőtt megalkotott nyelvből. Bizonyára megdobogtatja a magyar olvasó szívét, hogy belőle a magyar nyelv őrzött meg legtöbbet. Olyannyira, hogy a magyar nyelvet lényegében
azonosnak kell tekintenünk Európa kőkori nyelvével.
Európa nyelveinek összehasonlítása pedig megerősíti azt az egyre többször hallott felismerést, hogy Európa minden titka és varázsa csakis a kőkorból érthető meg.
    Tulajdonképpen ekkor alkották meg mindazt, ami mai szellemi és anyagi világunk alapja – nem csak azt a rendkívül sikeressé vált nyelvet, amelynek eredetéről ez a könyv szól, hanem haszonnövényeinket, háziállatainkat és az írásbeliségünket is. E nagy idők világformáló gondolkodásmódjába segít bepillantani ez a könyv.

Részletek
Szerző: Varga Csaba
Kiadó: Fríg Kiadó
Oldalak száma: 392
ISBN: 963 214 749 9
Kötés: ragasztott
Méret 16x23 cm
Megjelenés: 2000
KÖNYVEINK
Varga Csaba: LÁNYTÁR
1,280Ft 640Ft