Harangozó Imre: ELMULASZTOTT UTAK, MEGTALÁLT ÖSVÉNYEK

Harangozó Imre: ELMULASZTOTT UTAK, MEGTALÁLT ÖSVÉNYEK
Kiadó: Fríg Kiadó
Szerző: Harangozó Imre 
Cikkszám: Könyv
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,900Ft 1,615Ft
Db:       

Elmulasztott utak, megtalált ösvények
Beszélgetés Harangozó Imre néprajzkutatóval

Kallós Zoltán ajánlásával és Előszavával!

Harangozó Imre néprajzkutató beszélgetés formájában tárja elénk gondolatait a több évtizedes Kárpát-medence-i kutatásainak személyes eredményeiről, a népi műveltség rejtett, ám a mai világot is megújítani képes értékeiről.
Harangozó Imre néprajzkutató több évtizede lankadatlan lelkesedéssel keresi a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kultúrájának lenyomatát.
Hiteles képet fest a romániai magyarságról, sorsáról, helyzetéről, arról a küzdelemről, amelyet sajátos kultúrájának megőrzéséért nap, mint a legjobbjai kénytelenek megvívni.
A kötetben nem a tudományos tevékenységéről kérdeztük, hanem arról a folyamatos belső késztetésről, azokról a lelki rezdülésekről, melyek őt ezen a pályán elindították és megtartották. Harangozó Imrének ezt a fajta szakmai érzékenységét tükrözi a kötet második felében olvasható Tündöklött kezében a világ megváltója című tanulmánya is.
A beszélgetés szavait át meg átszövi azokkal a gondolatokkal, melyek a ma embere számára is útmutatóak, reményt keltőek.

Beszélgetőtárs és Szerkesztő: Maczóné Káplár Zsófia

A kötet megjelenését az Ipolyi Arnold Népfőiskola Kulturális Egyesület támogatta.

 

A Kossuth Rádió: BELÉPŐ c. műsorában Csűrös Csilla beszélget Harangozó Imrével: 2015.január.07. 20:11: http://www.mediaklikk.hu/musor/belepo/

 

Részletek
Szerző: Harangozó Imre
Kiadó: Fríg Kiadó
Oldalak száma: 120
ISBN: 978-963-9836-29-7
Kötés: ragasztott
Méret 11 x 19 cm
Megjelenés: 2014
Címkék: néprajz
KAPCSOLÓDÓ KÖNYVEK
KÖNYVEINK
Varga Csaba: LÁNYTÁR
1,280Ft 640Ft